Plantenbakken bij “De Wetering” Op En Top verzorgd

Loon op Zand profileert zich als een groene gemeente. In de omgeving van deze gemeente is het goed toeven in een bos- en duinrijke omgeving. Dankzij een initiatief van inwoners zijn de plantenbakken op het Weteringplein en op het Anton Pieckplein behouden.

Adoptie

Stichting Pieckplein Winterfestijn heeft vorig jaar de bloembakken in Loon op Zand en Kaatsheuvel in adoptie genomen. Groen vormt een belangrijk onderdeel in de dorpskern. Het verdwijnen van de bakken op het Anton Pieckplein was geen optie. De plantenbakken op het Weteringplein stonden er al jarenlang verpauperd bij.

Groen moet groeien

Door een gezamenlijk inzet van de stichting, inwoners en ondernemers zijn de plantenbakken opgeknapt en voorzien van nieuwe planten. Een initiatief wat alle lof verdient. Met het oog op de toekomst is één ding zeker…. Groen moet groeien. Hiervoor zijn voeding en water nodig. In Loon op Zand was men op zoek naar mensen die de bakken regelmatig water geven en onkruid verwijderen.

Op en Top

Ceciel van Hoof en Dianne Goutziers van Op en Top Dagbesteding hebben aangeboden om samen met hun ‘toppers’ het onderhoud van de plantenbakken bij “De Wetering” op zich te nemen. Op en Top Dagbesteding streeft naar gelijkheid voor mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Ze laten hun toppers participeren binnen werkplekken bij bedrijven, verenigingen en instanties.

Top verzorging

Inmiddels worden de plantenbakken liefdevol en met aandacht verzorgd. Deze groene toppers zorgen ervoor dat het groen in Loon op Zand optimaal kan groeien. Met Op en Top Dagbesteding gaan we een mooie, fleurige en groene toekomst tegemoet in hartje Loon op Zand.

Duim omhoog voor een prachtig en positief initiatief.